Hoeveel kost het om een website te laten maken?

smartphone-website-digifist

Kostprijs om je website te laten maken

De tarieven voor het ontwikkelen van een website lopen sterk uiteen, dit maakt het als klant zijnde lastig om een beeld te vormen over de prijs. Over het algemeen zullen de prijzen beginnen bij de €1.500 voor een professionele website. Wil je een website met meer functies dan zal je wat dieper in de portemonnee moeten tasten, voor een zeer uitgebreide website ben je soms al snel €10.000 euro kwijt. Je kunt het eigenlijk vergelijken met het kopen van een auto, hoe meer opties je wilt hebben hoe hoger de totaalprijs zal uitvallen. Tijd om wat dieper in te gaan op de kosten voor het laten maken van een website.

Een online visitekaartje

Wij krijgen vaak de vraag wat het belang is van een goede website laten maken. Wegen de website prijzen wel op tegen het voordeel wat de nieuwe website teweeg zal brengen? Hier kunnen we duidelijk over zijn, de kosten voor de website zijn het namelijk meer dan waard. Je moet een website eigenlijk zien als een online visitekaartje, het is de eerste plek die de klant zal bezoeken wanneer hij of zij meer te weten wilt komen over jouw dienst of product. Is jouw website ondermaats dan is de kans groot dat de klant af zal haken. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten.

Kostprijs om een website te laten maken

Als het aankomt op het laten maken van een professionele website wil je wel graag weten aan het totaalplaatje voor het project. Dat is moeilijk om meteen een antwoord op te geven zonder extra informatie over je project. Maar het valt echter nog wel mee. Hier krijg je namelijk een professionele website voor die op alle mogelijke apparaten te zien kan zijn. Nu kan het zijn dat je extra wensen hebt of dat je écht wilt uitpakken voor jouw onderneming. In dit geval kunnen we altijd om de tafel zitten om te bekijken wat we voor je kunnen betekenen. Voor zeer uitgebreide projecten liggen de prijzen soms tegen de €15.000, voor een maatwerk project betaal je nu eenmaal meer.

Factoren die van belang zijn voor de prijs

Er zijn verschillende factoren die een rol kunnen spelen bij het bepalen van de prijs van website. De kosten voor het laten maken van een professionele website zullen dan afhangen van wat je graag wilt bereiken. Om je het net even wat makkelijker te maken hebben we de belangrijkste factoren op een rijtje gezet, zo weet je wat je kunt verwachten.

Huisstijl

Wanneer je een eigen huisstijl wilt laten maken zal je te maken krijgen met extra kosten. De huisstijl moet ook worden ontworpen, deze moet uniek zijn ontwikkeld voor jouw bedrijf. De ontwerpers zullen zich bezighouden met het imago wat je graag uit wilt stralen met jouw onderneming. Omdat hier aardig wat uren in zullen gaan zitten zal de totaalprijs ook hoger uitvallen dan bij de websites waar er geen huisstijl hoeft te worden gemaakt. Wil je hier een fotoshoot bij laten maken voor enkele foto’s voor op de site dan moet je al snel denken aan €300 extra.

Responsieve functie

De meeste mensen die het internet bezoeken zullen niet meer achter de computer zitten, zij zullen meestal hun smartphone gebruiken. Nu is het alleen wel zo dat websites niet automatisch geoptimaliseerd zijn voor de mobiele apparaten. Dit is dan ook de reden dat je voor een responsieve website meer zal moeten betalen. Een responsieve website betekent dat de website zich automatisch aanpast aan het betreffende apparaat, denk dus bijvoorbeeld aan het aanpassen aan de afmetingen van jouw smartphonescherm.

Webshop

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn er enkele grote verschillen te ontdekken over online websites. Wanneer je bepaalde producten wilt aanbieden via jouw site zal je een webshop moeten laten maken, de kosten hiervoor kunnen aardig oplopen. Bij een webshop is het namelijk zo dat er een hele hoop extra functies gekozen kunnen worden die de prijs laten verhogen. Hier kan men onder andere denken aan een groot scala van betaalmogelijkheden tot aan het integreren van een ‘snel bestellen’ knop. Over het algemeen is het zo: hoe complexer de website, hoe hoger de prijs.

Webhosting

Een website moet verbonden zijn met een bepaalde hosting, het is nu eenmaal wel de bedoeling dat mensen jouw site ook daadwerkelijk kunnen zien. Mocht je al een bepaalde hosting hebben dan is het vaak mogelijk om deze te verbinden met jouw nieuwe site. Heb je nog geen hosting voor jouw site afgesloten dan zal je deze er bij moeten kopen, de kosten hiervoor variëren per hostingaanbieder. Bij ons betaal je €39 per maand voor onbeperkt aantal e-mailboxen, automatische back-ups, beveiliging, updates en onderhoud.

Kies kwaliteit boven kwantiteit

Wil je een website laten maken? Dan raden wij aan om kwaliteit boven kwantiteit te plaatsen. We zien de laatste tijd steeds meer aanbieders die tarieven hanteren van nog geen €200 per website, echter krijg je hier niet bepaald een hoge kwaliteit voor terug. Daarnaast krijg je bij de veel te goedkope aanbieders vaak ook niet de zekerheid die je wilt hebben. Zo krijg je geen 100% tevredenheidsgarantie zoals bij ons. Wij vertrekken altijd vanuit de behoefte van je doelgroep en creëren websites die ook echt werken. Hieronder hebben we en grafiekje gemaakt. Dit stelt je in staat om een beeld te vormen over de totale prijs.

prijzen-webdesign-grafiekMocht je nu interesse hebben in het laten ontwikkelen van een website dan kan je bij ons op de site vandaag nog een offerte aanvragen. Dankzij deze vrijblijvende offertemogelijkheden weet je precies hoeveel jouw website op maat zal gaan kosten. Wil je meer weten over het ontwikkelen van een website dan raden wij zeker aan om even hier op de site te blijven hangen, er is namelijk nog veel meer om te ontdekken.