Wat is SEO?

SEO is de Engelse afkorting voor Search Engine Optimization. Dit betekent vrij vertaald het optimaliseren van websites voor zoekmachines. In de beginperiode van het internet was het vrij gemakkelijk om informatie te vinden. Dit kwam doordat er nog niet al te veel websites waren. In die periode was het relatief eenvoudig om een index te bouwen met daarin alle websites.

Nu is dat wel even anders. Het aantal websites is explosief gestegen. Voor elk denkbaar onderwerp is wel een website te vinden en voor populaire onderwerpen zijn zelfs duizenden of tienduizenden websites online beschikbaar.

Er zijn tegenwoordig zo veel websites dat het onmogelijk is om deze allemaal zichtbaar te maken met een eenvoudige directory. Op basis van dit soort directory’s werd de eerste zoekmachine geboren. Een zoekmachine stelt je in staat om door middel van het invoeren van trefwoorden relevante websites te vinden. Dit in tegenstelling tot een directory waar je door categorieën kunt bladeren om websites over een bepaald onderwerp te vinden.

seo

Ik wil ook gevonden worden op Google

Logisch dat je groeidoelstellingen hebt voor je bedrijf. Een website die op verschillende zoektermen hoog rankt zorgt voor een structurele stroom van bezoekers op de website. Dit is uiteindelijk wat je graag wilt. Je hebt een website en vervolgens wil je dat deze website wordt bezocht door nieuwe potentiële klanten. DigiFist kan samen met jou de juiste groeidoelstellingen bepalen.

Hoe werkt het?


In eerste instantie analyseert je online marketingconsultant welke zoektermen belangrijk zijn voor je website en bedrijf. Hierbij kijken we naar het geleverde product/dienst, de concurrentie op het internet en de zoekvolumes van de diverse zoektermen. Deze analyse voor het optimaliseren van de website zal zowel on-site als off-site gebeuren. Na een analyse van de verschillende elementen maken we een passende strategie waarmee je uiteindelijk beter vindbaar wordt in de Google zoekresultaten.

Gedurende de zoekmachine optimalisatie brengen wij je elke maand op de hoogte van de verrichtte werkzaamheden en de werkzaamheden die nog op de planning staan. Aan het eind van ieder kwartaal ontvang je een compleet overzicht van alle werkzaamheden en behaalde resultaten.

Zoekwoordonderzoek en copywriting

Het is steeds belangrijk dat er rekening wordt gehouden met de juiste zoekwoorden in de content op je website. Zoekwoorden spelen steeds een grote rol in het vindbaarheid van je website. Het zoekwoordonderzoek helpt ons begrijpen hoe jouw doelgroep zich oriënteert. Welke zoekwoorden worden het meest gezocht? Wat zegt de zoekwoord over de doelgroep? Hoe zou mijn potentiële klant op mijn website geraken? Dit zijn slechts enkele vragen dat we in het beginfase van onze traject samen voorafgaand bepalen.

Technische belemmering van je SEO

Op vraag maken we een technische analyse van jouw website. Met een technische optimalisatie maken we een lijst zodat alles correct en optimaal staat voor de index. Deze aanpassingen dienen te gebeuren via ons of via je eigen developer. Hou er wel rekening meer dat een uitvoering van deze analyse iets meer kost aangezien we alles tot in de details opsporen.

Laadsnelheid en het effect op je positie

De laadtijd van je website heeft invloed op de zoekranking. Volgens Google wordt slechts één website (de langzaamste) van de 1000 beïnvloedt door het ‘website snelheid algoritme’. Niet enkel voor Google maar ook voor de eindgebruiker is het belangrijk dat de laadtijd minimaal is. Bij elke extra seconde dat de bezoeker moet wachten daalt de conversie met 7%. Wanneer de laadsnelheid al volgens de juiste normen verloopt zullen er geen onnodige aanpassingen geadviseerd worden.

Meertaligheid van je website

Indien je een website hebt met meerdere talen of deze wilt serveren in verschillende landen, komen er een aantal extra punten bij kijken. Zijn de parameters wel correct ingesteld voor die specifieke landen of talen waar je website vertoont wordt? Hoogstwaarschijnlijk zal er een waardeverlies plaatsvinden op je pagina’s omdat deze optimalisatie niet is uitgevoerd.

Content aanpak

Technische optimalisaties

Zoekwoordonderzoek

Mobiele SEO

Linkbuilding

Page & Domain authority

Vraag meteen uw offerte aan


Laten we kennismaken en zien wat we voor elkaar kunnen betekenen.