1. WordPress is ouder dan Twitter en Facebook

De eerste versie van WordPress werd uitgebracht op 27 mei 2003. Dit maakt WordPress ouder dan zowel Facebook als Twitter.

social-media

2. De naam – WordPress

Christine Selleck Tremoulet, een productieve blogger en een vriend van Matt Mullenweg (mede-oprichter van WordPress), stelde de naam WordPress voor.

wordpress

3. 27% van alle websites zijn gebouwd op WordPress

Volgens onderzoek van W3Techs webtechnologie√ęn beheert WordPress momenteel bijna 27% van alle websites. Ten eerste omdat het volledig aanpasbaar is en daarnaast omdat er zoveel geweldige thema’s en plug-ins zijn die precies doen wat uw bedrijf nodig heeft.

Dit bespaart u een aanzienlijke hoeveelheid geld omdat u niet voortdurend een nieuwe functie hoeft te coderen en die functie en de site moet onderhouden. Plug-ins worden geprogrammeerd door programmeurs over de hele wereld. Het is een game changer geweest voor websites!

vrouw-voor-laptop

4. WordPress domineert 76,4% van het marktaandeel van CMS

Volgens Wappalyzer domineert WordPress het softwaregebruik van content management met een marktaandeel van 76,4%.

code

5. WordPress is Open Source en gratis

WordPress is uitgegeven onder een GNU GPL-licentie, waardoor iedereen ter wereld het kan downloaden en gebruiken. De broncode is gratis beschikbaar voor iedereen om te bestuderen, gebruiken, wijzigen en erop voort te bouwen.

boom

6. WordPress is geen eigendom van een bedrijf

Om dit open source project te beschermen heeft WordPress mede-oprichter Matt Mullenweg de WordPress Foundation opgericht. Deze non-profit organisatie is eigenaar van het handelsmerk ‘WordPress’ en beschermt de vrijheden die worden geboden door de open source-licentie van de software.

7. WordPress maakt een multi-miljard dollar economie mogelijk

Honderden bedrijven en duizenden professionals van over de hele wereld verkopen op WordPress gebaseerde producten, diensten en oplossingen. WordPress biedt uitstekende mogelijkheden voor duizenden ontwikkelaars, ontwerpers en ondernemers om hun bedrijf op WordPress te bouwen.

8. 1,48 miljard downloads van plug-ins

Het aantal downloads van WordPress-plug-ins overschreed 1,48 miljard downloads in 2016. Dat is 48% meer sinds 2015 toen de downloads van plug-ins 1 miljard overschreden.

9. WordPress wordt gebruikt door overheden over de hele wereld

WordPress ondersteunt duizenden overheidswebsites overal ter wereld. De lijst bevat tientallen websites van de Amerikaanse federale en nationale overheid, provincies, kleine steden, middelbare scholen.

10. WordPress in het onderwijs

WordPress wordt gebruikt door duizenden universiteiten, hogescholen en scholen over de hele wereld. De open source licentie stelt studenten en academici in staat om te studeren, te wijzigen, te leren en bij te dragen aan de ontwikkeling van de WordPress kern, plug-ins en thema’s.

11. Meer dan 50.000 gratis plug-ins

Plug-ins zijn net apps voor uw WordPress-site. Er zijn momenteel meer dan 50.000 gratis WordPress-plug-ins beschikbaar om te downloaden. Van het maken van een online winkel tot het toevoegen van een contactformulier, wat u ook wilt doen, de kans is groot dat u daarvoor een plug-in vindt.

12. WordPress is beschikbaar in 68+ talen

WordPress is volledig vertaald in 68 talen, en het is gedeeltelijk vertaald in tientallen meer. Veel populaire WordPress-plug-ins en thema’s zijn ook beschikbaar in verschillende talen. Het kan ook worden gebruikt als meertalig platform met behulp van plug-ins zoals WPML en Polylang.

13. 11,45% van WordPress-sites gebruikt een SSL-certifcaat

In 2016 werd het aantal WordPress-sites met HTTPS verhoogd van 4% naar 11,45%. Wat nog vrij laag is vergeleken met de steeds strengere normen en beveiligingsproblemen op het web.

14. WordPress is geschreven in PHP en MySQL

WordPress is geschreven in PHP programmeertaal en gebruikt MySQL voor database.

15. WordPress and Jazz

Alle WordPress-releases zijn vernoemd naar Jazz-artiesten. WordPress 1.0 is bijvoorbeeld vernoemd naar Miles Davis en WordPress 4.6 is vernoemd naar Pepper Adams.